De CobraScan is een multifunctionele EOBD-adapter en is ontworpen voor het gebruik als diagnose-interface. Sinds de introductie van EOBD in alle voertuigen op de Europese markt, is het mogelijk om emissiegerelateerde informatie van het voertuig op te vragen doormiddel van een scantool. Deze informatie is voldoende om vanaf januari 2012 een APK emissiemeting te doen bij benzine- en dieselvoertuigen die na 1 januari 2006 op kenteken zijn gezet.
 
Zodra de CobraScan wordt ingeplugd in de gestandaardiseerde EOBD-stekker zorgt de geavanceerde software ervoor dat de communicatie automatisch wordt opgebouwd met de rekeneenheid van het voertuig. De informatie die de CobraScan opvraagt bevat onder andere de actuele parameters, zoals toerental en motortemperatuur, de opgeslagen foutcodes van het voertuig, de readinesscodes, lambdasensorsignalen en de systeeminformatie. Ook kunnen de eventuele aanwezige foutcodes door de CobraScan worden gewist.
 
Door het gebruik van de CobraScan wordt de tijdsduur van een emissiemeting sterk gereduceerd en krijgt men een beter zicht van eventueel voorhanden zijnde emissiegerelateerde storingen. Daarnaast kan men een gericht reparatieadvies geven aan de klant.
 
Doorgaans zijn scantools complexe apparaten en is de bediening ervan zeker niet eenvoudig. Met de Cobrascan is dit echter kinderlijk eenvoudig. De CobraScan kan op verschillende manieren bediend worden zowel stand-alone of in combinatie met een PC, laptop of emissietester, hieronder staan de verschillende types.
 
CobraScan BT
De CobraScan onderscheidt zich vanwege haar eenvoud en compacte afmetingen. Geen toetsen, geen noodzakelijke instellingsmenu's de CobraScan is plug en play. De adapter kan eenvoudig worden aangesloten op het reeds bestaande TEN PC gestuurde multigastesters of roetmeters. Tevens kan de scantool worden bestuurd door een PC of laptop met de meegeleverde software. De CobraScan beschikt over een bluetooth module waardoor het bedieningsgemak nog verder toeneemt.
 

 
CobraScan HT
De CobraScan HT is een handheld versie en werkt zonder ondersteuning van een PC, laptop of TEN emissietester. De scantool krijgt zijn voeding via de EOBD van de auto waardoor een voedingsadapter overbodig is. Om de CobraScan HT te bedienen wordt vooral gebruik gemaakt van de pijl toetsen en de enter toets, zo kan een keus gemaakt worden welke emissiegerelateerde informatie er zichtbaar moet zijn op het duidelijk afleesbare display.
 

 
 
De CobraScan ondersteunt de volgende communicatie protocollen:
  • ISO 15765-4 (CAN)
  • ISO 14230-4 (keyword Protocol 2000)
  • ISO 9141-2
  • SAE J1850 PWM
  • SAE J1850 VPW

     Vraag naar de actieprijs!