Techniek, prestatie en zekerheid. 
Drie eigenschappen die we vandaag de dag van moderne voertuigen verlangen. En niet onterecht. We leven in een high-tech maatschappij waar techniek en innovatie ons dagelijks leven bepalen.
 
Techniek: high-tech noviteiten als navigatie, ABS en ESP. We vertrouwen op techniek, moderne techniek betekend vooruitgang en comfort.
 
Prestatie: de prestaties van voertuigen zijn de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Motorvermogen, uitmuntende rij-eigenschappen, soepele acceleratie en een ongekend comfort behoren tegenwoordig tot de standaard eigenschappen van een moderne auto.
 
 
 
TEN PTL Platenremtestbank
Zekerheid: Moderne techniek moet ervoor zorgen dat onze auto's doen wat er van wordt verlangd. Elke dag weer. Starten, rijden en je veilig van A naar B brengen. Ondanks alle moderne elektronica blijven ook mechanische onderdelen onontbeerlijk, zoals remmen. Zekerheid is veiligheid.Ondanks ABS en elektronica bepalen remvloeistof, remschijven en remblokken nog steeds in hoge mate de remweg en dus uw veiligheid en die van andere weggebruikers.  

 
 
 
 
PTL met T-bar grid
 

In de werkplaats verlangt men hetzelfde. Met technisch hoogwaardig apparatuur het remsysteem van moderne auto's controleren. Kunnen garanderen dat de veiligheid wordt gewaarborgd. High-tech apparatuur die aan de hoogste eisen voldoet. Innovatief en voorbereid voor de toekomst. Onder alle omstandigheden en zonder compromis.
 
De TEN PTL biedt techniek, prestatie en zekerheid. het is de high-tech platenbank die aan al uw eisen voldoet. Hoogwaardige elektronica voor een razendsnelle meting, thermisch verzinkt voor een lange levensduur en het T-bar grid voor een extreem hoge grip zijn slechts enkele eigenschappen van de PTL. In twee- of vierplaats uitvoering. En natuurlijk ook het unieke onderhoudsarme rolgeleider-systeem dat er voor zorgt dat uw bedrijfskosten laag blijven, geen verassingen.
 
Compromisloos. Inzetbaar wanneer u wilt en hoe u wilt. Dag in, dag uit. Jaar in, jaar uit. Een voertuig keuren in slechts dertig seconden, snelheid die telt. En met eenvoud en het gemak dat u verlangt. Elke milimeter remweg telt, ook in de werkplaats. De TEN PTL biedt zekerheid.

Versie 2.0
Om de PTL 5002 nog gebruiksvriendelijker te maken is er een nieuwe software versie ontwikkeld die is uitgerust met een aantal handige functies. Eén van de functies is de gewichtsindicatie. Om te voorkomen dat, bij met name lichte auto's, geen remtest kan worden uitgevoerd door het geringe gewicht aan de achterzijde, de vernieuwde PTL software lost dit op door een gewichtscategorie in te voeren (laag/normaal/hoog).
 
Naast het uitvoeren van de handmatige meting, biedt de PTL ook de mogelijkheid om een volledig automatische meting uit te voeren, zo worden automatisch alle remkrachten opgeslagen en na het invoeren van het voertuiggewicht zal de remvertraging getoond worden op het display. Tevens is de PTL voorzien van een kruipdetectie die ontworpen is om de meting vloeiend te laten verlopen bij voertuigen met een automatische versnellingsbak.
 
De rolweerstandtest is ook nieuw in de software en is bedoeld om problemen met voertuigen te diagnosticeren. Zo blijven tijdens deze test de maximaal gemeten waarden op het LED-display staan om eventuele aanlopende remmen op te kunnen sporen.  

  Technische eigenschappen

Afmetingen display

55 x 30 x 7 cm (b x h x d)

Afmetingen remplaten 

150 x 50 cm (l x b)

Afmetingen op-/afrijplaten

35 x 50 cm (l x b)

Hoogte remplaten      

46 mm

?xml:namespace>

 

?xml:namespace>

 

?xml:namespace>

Montage display     

Draaibare muursteun 

Materiaal remplaten

Thermisch verzinkt staal

Bovenzijde remplaten

Gestanst T-bar grid

Geleiding

Polyamide rolgeleiders

Max. voertuiggewicht

5000 kg

?xml:namespace>

 

?xml:namespace>

 

?xml:namespace>

Voeding

90-250 Vac / 40-50Hz

Meetbereik remkracht

0 – 10.0 kN

Resolutie remkracht

0.01 kN

Meetbereik verschil (L / R)

0 – 99 %

Resolutie verschil (L / R)

1%

 

?xml:namespace>

 

?xml:namespace>

Displays remkracht

75 mm ultrabright

?xml:namespace>

Displays verschil

50 mm ultrabright

?xml:namespace>

 

?xml:namespace>

 

?xml:namespace>

Krachtopnemers

Buigstaaf, 1-9mA

Opnamepunt

RVS gaffel, RVS paspen

 

?xml:namespace>

 

?xml:namespace>

Tweeplaatsuitvoering

PTL 5002

Vierplaatsuitvoering

PTL 5004

                
Opties:
Thermische microprinter met IR afstandbediening
 
 
 
 
Uitlezing PTL PLatenbank