Zeer degelijk uitgevoerde rollenremmentestbank voor personenwagens, lichte bedrijfswagens, aanhangers en caravans.  Met een maximale aslast tot 4 ton, een rollenlengte van 900mm en een maximale test breedte van 2680 mm is de TEN-RT9002 uitermate geschikt voor campers en in combinatie met de oploopremsimulator geschikt voor caravans.

De rollen worden via een haakse wormoverbrenging aangedreven met als resultaat dat er een zelfremmend effect optreedt, wat het uitrijden met aangedreven wielen aanzienlijk vereenvoudigt.

Naast het meten van de remkrachten per wiel en het remkrachtverschil tussen het linker- en rechterwiel van een as, kunnen ook belangrijke waardes als rolweerstand, aanspreekkracht en ovaliteit per wiel worden vastgesteld. Om slijtage aan de banden te voorkomen, stoppen de meetrollen nadat slip is opgetreden.

Een 4-punts weegsysteem is optioneel. Met het weegsysteem wordt automatisch de remvertraging berekend voor de bedrijfsrem en de parkeerrem, welke kunnen worden vergeleken met de lokaal geldende eisen.

Technische gegevens: 
 Afmetingen: 281 x 71 x 32cm
 Afwerking chassis: Gegalvaniseerd
 Meetbereik: 8000N
 Maximale aslast: 4 ton
 Testsnelheid: 5 km/h
 Rollenlengte: 900 mm
 Rollendiameter: 206 mm
 Spoorbreedte: 880-2680 mm
 Contructie chassis: Enkele uitvoering
 Motorvermogen: 2 x 5,5 kW
 Netaansluiting: 3-ph. 400V/50Hz
 Keurnummer: T6668