Nieuws


LPA roetmeter gepresenteerd - donderdag 1 juni 2017

NEW GENERATION SMOKEMETER, TEN LPA 

 

TEN Automotive presenteert een compleet nieuwe hoge resolutie diesel roetmeter, de TEN LPA. De Europese Commissie eist dat nieuwe diesel voertuigen voldoen aan de Europese EURO 5 en EURO 6 norm welke voorschrijft dat kleine roetdeeltjes worden gereduceerd om zo lucht-verontreiniging tegen te gaan. Bestaande roetmeters hebben een lage resolutie, te laag om emissie waarde van EURO 5 & 6 voertuigen te kunnen meten. De LPA heeft de mogelijkheid om zeer lage emissie waarde te kunnen detecteren. Door middel van de laatste technologie is het mogelijk te constateren of er een defect is aan het roetfilter of andere motor storingen waardoor hogere emissie waarden worden uitgestoten.

Moderne diesel voertuigen hebben geavanceerde uitlaatsystemen met DPF (roetfilters) en SRC om schadelijke emissies tot 99,9% te verlagen. Om defecten aan één van de componenten te kunnen constateren is een hoge meetnauwkeurigheid in het meetbereik 0 - 0.5 m-1 benodigd. De LPA voldoet aan deze eis.

De TEN LPA is een betrouwbare, robuuste en compacte roetmeter. De LPA meet volgens het lichtabsorptie principe en is uitgerust met een InGaN led. De roetmeter is tevens voorzien van een nauwkeurig verwarmingssysteem om de meetkamer op een constante temperatuur te houden, dit voorkomt condensatie.  De volledig aluminium meetkamer en de overige A-kwaliteit componenten zorgen voor een probleemloze meting aan personenauto's, lichte bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens.
 Terug naar de vorige pagina >